kirjasinbana

Kustantamo Kita on tuore turkulainen ponnistus runon, palavien asioiden ja purevan sanan äärellä. Kitaa ei kiinnosta perusproosa, kaupallinen potentiaali tai pyytämättä jääneet tekstit. Kita on monitaiteinen, monikielinen ja poikkitieteellinen. Kustannamme siis kaikkea jännää, mutta emme jännäriromaaneja.

Kustantamo Kita on perustettu kesällä 2020 Kirjan talo – Bokens hus ry:n tuella. Kustantamo ei toistaiseksi ota vastaan uusia käsikirjoituksia.

Ota yhteyttä: kustantamokita@gmail.com

TEOKSET

Francis North ja Anna Blom: Entropy or The Prophecy Suite (2021)

Runoutta ja kuvataidetta yhdistävä teos, kustannustoimitus Suvi Hirvonen & Aino Aaltonen

Elina Holopainen / Patrik Nyby : Möykky / Rakkaus on vahva demoni (2020)

Sarjakuva / runo splitti-kokoelma, kustannustoimitus Susinukke Kosola

Sampo Sihvola: Hankalat tuhatvuotiset reitit (2020)

Runokokoelma, kustannustoimitus Juha Kulmala

Ahmed Zaidan: Kotimaa / Homeland (2020)

Kaksikielinen runokokoelma, kustannustoimitus Andrew Willoughby, 

käännös Kalle Niinikangas

KIRJAILIJAT

Ahmed Zaidan (s. 1988) on turkulaistunut runoilija ja toimittaja Mosulista Irakista. Zaidan on julkaissut kaksi runokokoelmaa (2009 ja 2018), joista jälkimmäinen on käännetty saksan kielelle. 

Zaidanin kolmas runokokoelma Kotimaa / Homeland on kaksikielinen yritys esittää useita määritelmiä kotimaalle, joka kehittyy dynaamisena konseptina matkan aikana. Kotimaa voi löytyä rakkaittesi kasvoilta, tutusta bussikuskista, viikonlopuista ja baareista.

Sampo Sihvola (s. 1991) asuu, opiskelee ja kirjoittaa Turussa. Sihvola on käynyt lavarunokeikoilla 10 vuotta ja hänen runojaan on aiemmin julkaistu Helsinki Poetry Connectionin ja Kammion antologioissa, sekä Nokturnossa. Hankalat tuhatvuotiset reitit on hänen esikoiskokoelmansa.

Sihvola inspiroituu kaikenlaisesta taiteesta sekä kaikesta hyvästä ja pahasta, mitä elämä tuo hänen eteensä. Sihvolaa viehättää särmikäs, hiomaton teksti sekä vapaa mitta. 

(Kuvassa oikealla) Patrik Nyby (s. 1993) on runoilijan alku Turusta, kenen synkät ja ajoittain mustalla huumorilla sävytetyt kirjoitukset käsittelevät omakohtaisia kokemuksia homomiesten haasteista suomalaisessa deittielämässä.

(Kuvassa vasemmalla) Kirjailija-kuvittaja Elina Holopainen (s. 1988) asuu ja opiskelee Oulussa. Holopainen yhdistää teksteihinsä kuvitusta, sillä kokee sen kertovan tarinan paremmin kuin hän itse. Holopaisen sisällä velloo loputon kertomusten kaaos, josta kumpuaa kyltymätön luovuus.
(Kuvassa oikealla) Anna Blom ikuistaa yksinkertaisia havaintoja ihmisistä ja maailmasta. Keskiössä ovat hiilellä tai öljymaaleilla toteutetut potretit.

Anna Blom immortalizes simple observations of panoply and the world. At the center are portraits made with carbon or oil paints.

(Kuvassa vasemmalla) Francis North on spoken word -artisti, joka aloitti työskentelyn Entropy-teokseksi muovautuvan runon parissa muutama vuosi sitten.

Francis North is a spoken word poet, who started working on the poem that ended up becoming Entropy some two years ago.

Kuva: Samuli Vienola